Faglige temaer

FGU Bornholms værksteder METAL SMYKKE (FINMEKANIK) TEKSTIL OG DESIGN GRØNT VÆRKSTED TRÆ IT, KOMM. OG ESPORT

Produktions Grunduddannelsen (PGU) består af 12 faglige temaer, hvoraf FGU Bornholm udbyder 5 af disse temaer og der er mulighed for at stifte bekendtskab med hovedparten af de resterende temaer.

Tilbydes på FGU Bornholm

Industri

I Industri–temaet kommer du i værksted og arbejder med forskellige materialer

Handel og kundeservice

Det faglige tema omfatter elementer fra beskæftigelsesområder, som relaterer til kontor, handel og kundeservice.

Byg, bolig og anlæg

Det faglige tema omfatter elementer fra beskæftigelsesområder, som relaterer til bygge- og anlægsfagene samt maritime håndværksfag.

Kommunikation og medier

Det faglige tema omfatter elementer fra beskæftigelsesområder og fagområder indenfor kommunikation og medier. 

Omsorg og sundhed

Det faglige tema omfatter elementer fra beskæftigelsesområder, der relaterer til omsorg, sundhed og pædagogik. 

Stiftes bekendskab med

Turisme, kultur og fritid

Der stiftes også bekendtskab med Turisme, kultur og fritid på den faglige linje Handel og kundeservice på værkstedet Handel og service. Er du til friluftsliv med overnatning? Eller går du med en turistguide i maven? Så er værkstedet Turisme, Kultur & Fritid noget dig.

Motor og mekanik

Der stiftes også bekendtskab med Motor og mekanik på den faglige linje Industri på værkstedet Metal. Hvis du altid har været vild med biler og hvordan en bil og dens motor fungerer, vil du befinde dig godt på Motor & Mekanik.

Mad og ernæring

Der stiftes også bekendtskab med Mad og ernæring på den faglige linje Omsorg og sundhed i værkstedet Sundt og grønt. Her får du hænderne i bolledejen, rører i gryderne, skræller kartoflerne og tager opvasken. På Mad & ernæring lærer du at lave kendte, kolde og varme frokostretter.

Miljø og genbrug

Denne linje er et tværgående tema for FGU Bornholm på alle faglige temaer og værksteder. Går du op i miljøet, og er du imod at smide gode ting ud i stedet for at genbruge dem konstruktivt, er værkstedslinjen Miljø & genbrug en oplagt idé for dig.

Kun på EGU-uddannelsen

Service og transport

Tilbydes kun via sporet EGU på FGU Bornholm. Er der en handyman gemt i dig? Har du grønne fingre og kan lide at holde orden og gøre rent? Så er Service og transport noget for dig.

Musisk og kunstnerisk produktion

Tilbydes kun via sporet EGU på FGU Bornholm. Musisk og kunstnerisk produktion er for dig, der ønsker at udvikle dig fagligt, personligt og socialt igennem musik, design og kreativitet.

Jordbrug, skovbrug og fiskeri

Tilbydes kun via sporet EGU på FGU Bornholm. Har du grønne fingre og elsker at se blomster og planter gro? Eller befinder du dig bedst ude i den friske luft? så er vores værksted lige noget for dig.