Metal

Vi laver både reparationer og producerer varer fra idé til færdigt produkt for skolen og for andre kunder. Det kan være alt fra juletræer og lysestager til ramper, rulleborde eller en minigolfbane. Du kommer til både at svejse, skære og bukke, og du får godt kendskab til en række forskellige maskiner. Vi berører det faglige tema Motor og mekanik

Du får et grundlæggende kendskab til materialer og processer inden for metal. Du bliver introduceret til lettere tegningsforståelse, måleteknik, kvalitetskontrol og udnyttelse af materialerne, og du lærer at begå dig på et professionelt værksted. Du kommer til at arbejde med reel produktion og du får dermed kompetencer, du kan overføre direkte, hvis du får lyst til at begynde på industriel uddannelse. Du får kendskab til mange fag på Metalværkstedet, men du har også mulighed for at fordybe dig i et fag og dygtiggøre dig inden for det område og så er miljø, genbrug og bæredygtighed er et gennemgående tema for Metalværkstedet.

Som elev dokumenterer du løbende din faglige udvikling i en individuel arbejdsportfolie. Dokumentationen har til formål dels at fastholde det lærte og dels at give dig mulighed for at forholde dig til din læring, samtidig med at det bruges til din afsluttende prøver. Det kan være dine egne stikord, tekster, billeder, fotos af dit produkt, videoer, måske en undervisnings video du har lavet til brug på YouTube osv.

Hvad siger eleverne og underviserne?

”Du er som udgangspunkt med hele vejen fra den første arbejdstegning, til produktion og til kundekontakten. På den måde får du en masse kompetencer indenfor faget.”
– Jimmy, underviser på Metal

”Undervisning er vigtig og det er godt, at vi har nogle gode lærere som vil undervise os. De fleste på holdet har nok lidt svært med undervisning, men det er en væsentlig ting når man går i skole, og det vi lærer er ikke ligegyldigt men meget nyttigt!”
– elev på Metal

Udtalelser

”Vi har et godt samarbejde i klassen, nogle lærerige timer og en erfaren underviser.”
Kaiji, elev på AGU
”Jeg synes det er rart sted at være og jeg har lært meget mere i matematik end nogensinde før.”
Elev på AGU
”Jeg kan godt lide at være på holdet, fordi man bliver respekteret som den man er.”
Cecilie, elev på Omsorg og Sundhed
”Vi arbejder ofte i temaer med stillede opgaver. Der er det sjovt at se hvordan samme opgave kan give så forskellige resultater – og se hvad hinanden laver.”
Rebekka, smykkeholdet
”Det er nogle hyggelige og seriøse lærere. Der er både plads til fis og ballade, men det er seriøst arbejde samtidig.”
Mads, elev på Byg, bolig og anlæg.
”Vi er gode til at hjælpe hinanden i undervisningen og så er sammenholdet fantastisk.”
Emily, Handel og service
”FGU Bornholm har gjort mig mere selvsikker. Jeg er blevet mere udadvendt, så nu tør jeg være aktiv og snaksaglig i timerne og i det sociale.”
Mikkel, elev på Kommunikation, IT og e-sport
"STU har givet mig muligheden for at uddanne mig på niveau med andre, på mine helt egne præmisser"
Mie, elev på STU
Tidligere
Næste