Værksteder

FGU Bornholms værksteder Grønt & Sundt Handel & Service Komm., IT & E-sport Metal Smykke Tekstil & Design Træ

Produktions Grunduddannelsen (PGU) består af 12 faglige indgange, hvoraf FGU Bornholm udbyder 5 af disse temaer og der er mulighed for at stifte bekendtskab med hovedparten af de resterende temaer.

IT, kommunikation og e-sport

På IT, kommunikation og e-sport gør vi dig klar til at starte på ungdomsuddannelse, job og eller e-sports hold samt motiverer dig til at forbedre dig indenfor kommunikation, IT og e-sport.

Sundt & grønt

Sundt og grønt er et godt valg, hvis du gerne vil lære dig selv bedre at kende og har lyst til at arbejde med mennesker. Samtidig berører vi det faglige tema Mad og ernæring.

Metal

Vi laver både reparationer og producerer varer fra idé til færdigt produkt for skolen og for andre kunder. Det kan være alt fra juletræer og lysestager til ramper, rulleborde eller en minigolfbane. Du kommer til både at svejse, skære og bukke, og du får godt kendskab til en række forskellige maskiner. Vi berører det faglige tema Motor og mekanik

Smykke (fin mekanik)

Smykkeværkstedet er åbent for alle der har lyst til at arbejde med smykkefremstilling. Der kræves ingen smykkefaglige forudsætninger og der arbejdes ud fra dit niveau og evner.

Tekstil og design

På Tekstil og design arbejder vi med udgangspunkt i tekstilbranchen med innovation, fremstilling, produktion, design og dokumentation til forskellige forbrugergrupper eller kunder.

Handel og service

På handel og service arbejder vi med salg og videresalg af varer og serviceydelser til forskellige målgrupper og kunder. Vi arbejder med hele salgsprocesser og dermed med både markedsføring, salg, vejledning og betjening af kunder administration og kundeservice. Samtidig berører vi det faglige tema Turisme, kultur og fritid.

Træ

På Træ arbejder vi med fagudtryk, baggrund og forklaringer på disse, samt drift på værkstedet. Du kommer til at arbejde praktisk såvel som teoretisk og lærer blandt om f.eks. tegningsforståelse og meget mere.