Sundt & grønt

Sundt og grønt er et godt valg, hvis du gerne vil lære dig selv bedre at kende og har lyst til at arbejde med mennesker. Samtidig berører vi det faglige tema Mad og ernæring.

På Sundt og Grønt vil du blive mødt som den du er, uanset hvilke niveau du starter på. Der er rummelighed og sammenhold på værkstedet. På værkstedet arbejder vi med at have mennesket i fokus og hermed relations arbejde. Det kan f.eks. være i samarbejde med plejecentre, børnehaver, m.v. hvor vi deltager aktivt i hverdagen. Vi laver kreative projekter hvor vi f.eks. laver modeller fra idéfasen til virkelighed, som vi kan bruge og formidle overfor forskellige målgrupper. Det er primært med udgangspunkt på udeområdet ved Møbelfabrikken. Som elev er du med fra idé-fasen og planlægningen, til selve afholdelsen af arrangementet. I hverdagen og ved projekter, er vi en del udendørs og tager ofte på tur for at få inspiration. Ydermere varetager værkstedet plejen af det grønne område på Møbelfabrikken. Gennem plejen af de grønne områder vil du opleve, hvordan naturen kan være med til at styrke din krop og give dig ro i hoved.

Som elev dokumenterer du løbende din faglige udvikling i en individuel arbejdsportfolie. Dokumentationen har til formål dels at fastholde det lærte og dels at give dig mulighed for at forholde dig til din læring, samtidig med at det bruges til din afsluttende prøver. Det kan være dine egne stikord, tekster, billeder, fotos af dit produkt, videoer, måske en undervisnings video du har lavet til brug på YouTube osv.

Hvad siger eleverne og underviserne?

”Sundt og grønt er et godt valg, hvis du gerne vil lære dig selv bedre at kende og har lyst at arbejde med mennesker.”
– Susanne, underviser Sundt og Grønt

”Jeg kan godt lide at være på holdet, fordi man bliver respekteret som den man er.”
– Cecilie, elev på Sundt og grønt

Udtalelser

”Vi har et godt samarbejde i klassen, nogle lærerige timer og en erfaren underviser.”
Kaiji, elev på AGU
”Jeg synes det er rart sted at være og jeg har lært meget mere i matematik end nogensinde før.”
Elev på AGU
”Jeg kan godt lide at være på holdet, fordi man bliver respekteret som den man er.”
Cecilie, elev på Omsorg og Sundhed
”Vi arbejder ofte i temaer med stillede opgaver. Der er det sjovt at se hvordan samme opgave kan give så forskellige resultater – og se hvad hinanden laver.”
Rebekka, smykkeholdet
”Det er nogle hyggelige og seriøse lærere. Der er både plads til fis og ballade, men det er seriøst arbejde samtidig.”
Mads, elev på Byg, bolig og anlæg.
”Vi er gode til at hjælpe hinanden i undervisningen og så er sammenholdet fantastisk.”
Emily, Handel og service
”FGU Bornholm har gjort mig mere selvsikker. Jeg er blevet mere udadvendt, så nu tør jeg være aktiv og snaksaglig i timerne og i det sociale.”
Mikkel, elev på Kommunikation, IT og e-sport
"STU har givet mig muligheden for at uddanne mig på niveau med andre, på mine helt egne præmisser"
Mie, elev på STU
Tidligere
Næste